Fybromyalgie & voeding

Hoewel er de laatste jaren veel onderzoek is verricht naar fibromyalgie, bestaat er nog geen genezende behandeling. Pijnstillers kunnen de pijn tijdelijk verlichten en bepaalde anti­depressiva kunnen de intensiteit van de pijn verminderen, maar deze methodes beogen niet het gewenste, helende effect.

De symptomen van fibromyalgie kunnen echter aanzienlijk verminderen door het eten van bepaald voedsel. De lichamelijke conditie kan geleidelijk beter worden en het lichaam kan zichzelf herstellen, waardoor de pijnklachten en alle andere symptomen kunnen verdwijnen en een actiever en volwaardiger leven geleid kan worden.

Het prikkelbare darmsyndroom, waar veel mensen met fibromyalgie aan lijden, wordt ook minder door het volgen van het fibromyalgiedieet. Het lichaam heeft een krachtig zelfher­stellend vermogen. Met het juiste voedsel kan het lichaam zichzelf genezen. Het fibromyal­giedieet stimuleert het genezingsproces van alle organen, zodat ze weer naar behoren gaan functioneren.

Tegenwoordig eten we veel verschillende soorten bewerkt voedsel. Bewerkt voedsel is vaak geproduceerd in een stressvolle omgevingen bevat chemicaliën, conserveringsmiddelen, kleurstoffen en smaakstoffen. Heel vroeger was het voedsel niet bespoten met chemicaliën of bewerkt met conserveringsmiddelen. Het voedsel was vers en overeenkomstig het seizoen (wij kopen bijvoorbeeld aardbeien in de winter).

FRUIT EN GROENTE 
Fruit en groente zonder chemicaliën zijn erg voedzaam en rijk aan enzymen (nuttig voor de spijsvertering). Het meeste voedsel werd ook niet gekookt. Door het koken van voedsel en het invriezen worden de verteringsenzymen voor het afbreken van voedsel vernietigd. Vroeger aten de mensen ook niet alles door elkaar, er werd één soort voedsel per keer gegeten. Heel vroeger was er hoogstwaarschijnlijk geen fibromyalgie. Fibromyalgie is vooral de laatste 100 jaar sterk toegenomen. Helaas komt de ziekte steeds meer voor.

ONTGIFTEN 
Mensen met fibromyalgie moeten ook ontgiften (detoxificatie). Dat kan door detoxpleisters, veel water drinken (minimaal 1,5 liter) en af en toe vasten. Het blijkt dat mensen met fibromyalgie giftige stoffen opslaan in het bindweefsel. Men moet niet alleen denken aan cosmetica, haarverf, medicijnen, pesticiden op voedsel en luchtvervuiling, maar ook aan zware metalen, zoals amalgaam (in vullingen). Mensen met fibromyalgie hebben niet alleen moeite met het filteren van informatie, maar ook met het filteren van afvalstoffen!

Dit bericht delen
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top