Fibromyalgie of weke-delen reuma

Door de jaren heen heb ik met mijn massagepraktijk veel uiteenlopende klachten behandeld. De ziekte FIBROMYALGIA of WEKE-DELEN reuma komt zo vaak voor dat ik heb besloten om als therapeutmeer over het bestrijdenvan deze onzichtbare ziekte te leren.

Het is bekend dat FIBROMYALGIA voornamelijk voorkomt bij vrouwen. Mannen en zelf kinderen kunnen het krijgen. De pijn die deze vorm van reuma veroorzaakt is zware spierpijn door het hele lichaam(Spieren, spier-en gewrichtsaanhechtingen en pezen).

Dit zijn helaas niet de enige klachten die gepaard gaan met FIBROMYALGIA.  Klachten als  slapeloosheid, vermoeidheid, depressiviteit, hoofdpijn, stijfheid, concentratiestoornissen en darmklachten.  Het is erg lastig voor medici om FIBROMYALGIA te diagnosticeren. Er is op dit moment noggeen test of bloedonderzoek voorhanden om  FIBROMYALGIA vast te stellen en ook op röntgenfotos is er niets te zien.

Steeds meer deskundigen veronderstellen dat FIBROMYALGIA mede ontstaan door toxische overbelasting. Als de lever niet meer in staat is gifstoffen te verwijderen, worden de gifstoffen opgeslagen in de spiervezels en het bindweefsel, wat forse vermoeidheidsklachten en pijn veroorzaken kan. De gemiddelde FIBROMYALGIA is bijna te vergelijken tot diegene die lijden aan chronisch vermoeidheidssyndroom(CVS/ME)

Uit recent onderzoek door de Universiteit van Miami is gebleken dat fibromassage een van de gunstigste behandelingen is voor  FIBROMYALGIA Patiënten.

En met deze nieuwe techniek kunnen (wij) therapeuten  de Fibromassage geven aan de patienten van deze aandoening. Daarom heb ik met 12 andere massage therapeuten deze fibromassage cursus gedaan om mensen met FIBROMYALGIA te helpen.

Ik wil Zonnevlecht Opleidingen bedanken en docent Rolf van Deursen in het speciaal voor deze unieke massage techniek. Deze zal zeker de FIBROMYALGIA Patiënten van hun klachten verlichten.

Dit bericht delen
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top