Openingstijden

Fibro Massage

Fibro massage - Anaël Praktijk - Haarlem

Fibro Massage

Fibromyalgie is een ziekte die zich manifesteert in het bewegingsapparaat (spieren en pezen) en wordt gekenmerkt door chronische verspreidde pijnen en spierstijfheid door het hele lichaam.

Door de jaren heen heb ik met mijn massagepraktijk veel uiteenlopende klachten behandeld. De ziekte FIBROMYALGIA of WEKE-DELEN reuma komt zo vaak voor dat ik heb besloten om als therapeut meer over het bestrijden van deze onzichtbare ziekte te leren.
Fibromyalgie wordt gedefinieerd als niet gespecificeerde reuma.
Ook typisch is de toegenomen druk gevoeligheid voor pijn op een aantal specifieke punten. Deze zweren, genaamd “tender points” of “drukpunten” worden soms toegeschreven aan de toegenomen lokale belasting staten van spieren en pezen.

Er zijn ook een aantal secundaire verschijnselen, zoals:

Kenmerkend is dat indien de ziekte optreedt in afwezigheid van onderliggende oorzaken er geen abnormaliteiten waargenomen kunnen worden door röntgenonderzoek en/of bloedonderzoek.

De oorzaken van fibromyalgie zijn tot nu toe niet bekend. Een ontregeling van het immuunsysteem, veranderingen in weefsel, gebrek aan zuurstof in de spieren, verstoring van het metabolisme van bepaalde stoffen die een effect op de bloedvaten en het zenuwstelsel hebben, evenals functie en modulatie van pijn werden bestudeerd. Een duidelijke oorzaak is nog niet gevonden.

Bepaalde massage technieken kunnen helpen om de gevolgen van fibromyalgie te bestrijden. Onze technieken zijn een combinatie van Knuckle Petrissage (het plukken en kneden van de spieren) en Zweeds Effleurage massage. Dit geldt ook voor cirkelende bewegingen over de huid met weinig of matige druk en Post Isometrische spierontspanning.

Uit recent onderzoek door de Universiteit van Miami is gebleken dat fibromassage een van de gunstigste behandelingen is voor FIBROMYALGIA Patiënten.
En met deze nieuwe techniek kunnen therapeuten de Fibromassage geven aan de patienten van deze aandoening. Als masseuse ben ik gediplomeerd fibromassage therepeut en heb dit gedaan om mensen met FIBROMYALGIA te helpen.

Fibromassage (Intake gesprek 0,5 uur € 8,00 euro)
30 minuten 34,00
2x per week 30 minuten 54,00

Meer weten over Fibro Massage?

Graag verwelkomen we je in onze praktijk. Neem gerust contact op voor een afspraak of vrijblijvend advies.

Contact informatie

Gevestigd in het Squash Centrum
Kleverlaan 204
2023 JM Haarlem

Dit bericht delen
Scroll naar boven