Anaël Ontspanningspraktijk https://www.anael-salon.nl Mon, 11 Mar 2019 14:35:58 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.2 https://www.anael-salon.nl/wp-content/uploads/2020/06/cropped-favicon-32x32.jpg Anaël Ontspanningspraktijk https://www.anael-salon.nl 32 32 De geschiedenis van Arganolie https://www.anael-salon.nl/de-geschiedenis-van-arganolie/ https://www.anael-salon.nl/de-geschiedenis-van-arganolie/#respond Mon, 04 Mar 2019 13:30:01 +0000 http://2019.anael-salon.nl/root/?p=3659 De geschiedenis van Arganolie De heilzame eigenschappen van de olie zijn al duizenden jaren bekend. De Feniciërs, die rond 1000 v.Chr. in het oostelijk Middellandse zee gebied woonden, maakten bijvoorbeeld al gebruik van Arganolie en in 1219 schreef de beroemde Egyptische arts Ibn Al Baythar een wetenschappelijk betoog over de productie van Arganolie. De Berberstammen …

De geschiedenis van Arganolie Lees verder »

Het bericht De geschiedenis van Arganolie verscheen eerst op Anaël Ontspanningspraktijk.

]]>

De geschiedenis van Arganolie

De heilzame eigenschappen van de olie zijn al duizenden jaren bekend. De Feniciërs, die rond 1000 v.Chr. in het oostelijk Middellandse zee gebied woonden, maakten bijvoorbeeld al gebruik van Arganolie en in 1219 schreef de beroemde Egyptische arts Ibn Al Baythar een wetenschappelijk betoog over de productie van Arganolie. De Berberstammen die de populaire olie produceerden, noemden de Argan boom de ‘Boom der Schoonheid’.

WAT IS ARGANOLIE MASSAGE?

Deze massagevorm is geschikt voor een droge, gestreste, niet elastische en cellulitis huid, natuurlijk ook gewoon  voor totale ontspanning. Heerlijk wegdromen onder het genot van het vloeibare goud.

ARGANOLIE is UNIEK (Argania Spinosa)

Argan olie komt van vruchten die aan de Argan boom groeien. Het zijn deze vruchten, waaruit een extract van zeer voedzame olie wordt gemaakt. De vruchten van de Argan boom zijn groen en zijn te vergelijken met olijven. Verschil met de olijf is dat de Arganvruchten groter en ronder zijn. Zodra de vrucht rijp is wordt ie geel. Ongeveer een kwart van deze vrucht bestaat uit vruchtvlees, welke overigens niet eetbaar is voor de mens.

DE EFFECT VAN ARGANOLIEMASSAGE MET UW HUID

Het is aangetoond dat Arganolie de huid verstevigt en herstelt. Arganolie bevat 90 mg Tocopherol (Een verbinding van vitamine E vetoplosbare stoffen)

Dit zorgt weer voor een mooie, gezonde huid en tevens dat de veroudering wordt tegen gegaan. Arganolie gaat littekenvorming tegen, werkt verzachtend en ontspannend bij Psoriasis, bevordert wondgenezing en is zeer werkzaam bij verbrandingen.

Arganmassage is een aanrader voor na de zwangerschap zodat de huid terug strak en elastisch wordt. Maar ook in een beauty arrangement een heerlijke aanvulling.

IS DE ARGANOLIEMASSAGE VOOR IEDEREEN?

De Arganolie is goed voor alle huid type, De Arganboom wordt niet voor niets de ‘Boom der Schoonheid’ genoemd. Daarnaast bevat het quercitine en myricetine, stoffen die schimmels en bacteriën doden. Tot slot bevat het veel vitamine F, een anti-oxidant die vrije radicalen neutraliseert.

HOE WORDT ARGANOLIE MASSAGE GEGEVEN?

De functie van deze massage is een natuurlijke peeling, drainage, verzorgend, verzachtend en verstevigend.

DE WERKING VAN DE MASSAGE IS VOOR:

* Gebrek aan stevigheid van de huid
* Droge huid
* Stress
* Ontspanning van de spieren, kalmerende en rustgevende werking
* Bevordering van de doorbloeding en verbetering van de stofwisseling
* Vermindering van Cellulitis(sinaasappelhuid)

Dit bericht delen
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Het bericht De geschiedenis van Arganolie verscheen eerst op Anaël Ontspanningspraktijk.

]]>
https://www.anael-salon.nl/de-geschiedenis-van-arganolie/feed/ 0
Fybromyalgie & voeding https://www.anael-salon.nl/fybromyalgie-voeding/ https://www.anael-salon.nl/fybromyalgie-voeding/#respond Mon, 04 Mar 2019 13:22:53 +0000 http://2019.anael-salon.nl/root/?p=3651 Fybromyalgie & voeding Hoewel er de laatste jaren veel onderzoek is verricht naar fibromyalgie, bestaat er nog geen genezende behandeling. Pijnstillers kunnen de pijn tijdelijk verlichten en bepaalde anti­depressiva kunnen de intensiteit van de pijn verminderen, maar deze methodes beogen niet het gewenste, helende effect. De symptomen van fibromyalgie kunnen echter aanzienlijk verminderen door het …

Fybromyalgie & voeding Lees verder »

Het bericht Fybromyalgie & voeding verscheen eerst op Anaël Ontspanningspraktijk.

]]>

Fybromyalgie & voeding

Hoewel er de laatste jaren veel onderzoek is verricht naar fibromyalgie, bestaat er nog geen genezende behandeling. Pijnstillers kunnen de pijn tijdelijk verlichten en bepaalde anti­depressiva kunnen de intensiteit van de pijn verminderen, maar deze methodes beogen niet het gewenste, helende effect.

De symptomen van fibromyalgie kunnen echter aanzienlijk verminderen door het eten van bepaald voedsel. De lichamelijke conditie kan geleidelijk beter worden en het lichaam kan zichzelf herstellen, waardoor de pijnklachten en alle andere symptomen kunnen verdwijnen en een actiever en volwaardiger leven geleid kan worden.

Het prikkelbare darmsyndroom, waar veel mensen met fibromyalgie aan lijden, wordt ook minder door het volgen van het fibromyalgiedieet. Het lichaam heeft een krachtig zelfher­stellend vermogen. Met het juiste voedsel kan het lichaam zichzelf genezen. Het fibromyal­giedieet stimuleert het genezingsproces van alle organen, zodat ze weer naar behoren gaan functioneren.

Tegenwoordig eten we veel verschillende soorten bewerkt voedsel. Bewerkt voedsel is vaak geproduceerd in een stressvolle omgevingen bevat chemicaliën, conserveringsmiddelen, kleurstoffen en smaakstoffen. Heel vroeger was het voedsel niet bespoten met chemicaliën of bewerkt met conserveringsmiddelen. Het voedsel was vers en overeenkomstig het seizoen (wij kopen bijvoorbeeld aardbeien in de winter).

FRUIT EN GROENTE 
Fruit en groente zonder chemicaliën zijn erg voedzaam en rijk aan enzymen (nuttig voor de spijsvertering). Het meeste voedsel werd ook niet gekookt. Door het koken van voedsel en het invriezen worden de verteringsenzymen voor het afbreken van voedsel vernietigd. Vroeger aten de mensen ook niet alles door elkaar, er werd één soort voedsel per keer gegeten. Heel vroeger was er hoogstwaarschijnlijk geen fibromyalgie. Fibromyalgie is vooral de laatste 100 jaar sterk toegenomen. Helaas komt de ziekte steeds meer voor.

ONTGIFTEN 
Mensen met fibromyalgie moeten ook ontgiften (detoxificatie). Dat kan door detoxpleisters, veel water drinken (minimaal 1,5 liter) en af en toe vasten. Het blijkt dat mensen met fibromyalgie giftige stoffen opslaan in het bindweefsel. Men moet niet alleen denken aan cosmetica, haarverf, medicijnen, pesticiden op voedsel en luchtvervuiling, maar ook aan zware metalen, zoals amalgaam (in vullingen). Mensen met fibromyalgie hebben niet alleen moeite met het filteren van informatie, maar ook met het filteren van afvalstoffen!

Dit bericht delen
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Het bericht Fybromyalgie & voeding verscheen eerst op Anaël Ontspanningspraktijk.

]]>
https://www.anael-salon.nl/fybromyalgie-voeding/feed/ 0
Fibromyalgie of Weke-Delen Reuma https://www.anael-salon.nl/fibromyalgie-of-weke-delen-reuma/ https://www.anael-salon.nl/fibromyalgie-of-weke-delen-reuma/#respond Mon, 11 Feb 2019 14:33:59 +0000 http://2019.anael-salon.nl/root/?p=3172 Fibromyalgie of weke-delen reuma Door de jaren heen heb ik met mijn massagepraktijk veel uiteenlopende klachten behandeld. De ziekte FIBROMYALGIA of WEKE-DELEN reuma komt zo vaak voor dat ik heb besloten om als therapeutmeer over het bestrijdenvan deze onzichtbare ziekte te leren. Het is bekend dat FIBROMYALGIA voornamelijk voorkomt bij vrouwen. Mannen en zelf kinderen kunnen het krijgen. De …

Fibromyalgie of Weke-Delen Reuma Lees verder »

Het bericht Fibromyalgie of Weke-Delen Reuma verscheen eerst op Anaël Ontspanningspraktijk.

]]>

Fibromyalgie of weke-delen reuma

Door de jaren heen heb ik met mijn massagepraktijk veel uiteenlopende klachten behandeld. De ziekte FIBROMYALGIA of WEKE-DELEN reuma komt zo vaak voor dat ik heb besloten om als therapeutmeer over het bestrijdenvan deze onzichtbare ziekte te leren.

Het is bekend dat FIBROMYALGIA voornamelijk voorkomt bij vrouwen. Mannen en zelf kinderen kunnen het krijgen. De pijn die deze vorm van reuma veroorzaakt is zware spierpijn door het hele lichaam(Spieren, spier-en gewrichtsaanhechtingen en pezen).

Dit zijn helaas niet de enige klachten die gepaard gaan met FIBROMYALGIA.  Klachten als  slapeloosheid, vermoeidheid, depressiviteit, hoofdpijn, stijfheid, concentratiestoornissen en darmklachten.  Het is erg lastig voor medici om FIBROMYALGIA te diagnosticeren. Er is op dit moment noggeen test of bloedonderzoek voorhanden om  FIBROMYALGIA vast te stellen en ook op röntgenfotos is er niets te zien.

Steeds meer deskundigen veronderstellen dat FIBROMYALGIA mede ontstaan door toxische overbelasting. Als de lever niet meer in staat is gifstoffen te verwijderen, worden de gifstoffen opgeslagen in de spiervezels en het bindweefsel, wat forse vermoeidheidsklachten en pijn veroorzaken kan. De gemiddelde FIBROMYALGIA is bijna te vergelijken tot diegene die lijden aan chronisch vermoeidheidssyndroom(CVS/ME)

Uit recent onderzoek door de Universiteit van Miami is gebleken dat fibromassage een van de gunstigste behandelingen is voor  FIBROMYALGIA Patiënten.

En met deze nieuwe techniek kunnen (wij) therapeuten  de Fibromassage geven aan de patienten van deze aandoening. Daarom heb ik met 12 andere massage therapeuten deze fibromassage cursus gedaan om mensen met FIBROMYALGIA te helpen.

Ik wil Zonnevlecht Opleidingen bedanken en docent Rolf van Deursen in het speciaal voor deze unieke massage techniek. Deze zal zeker de FIBROMYALGIA Patiënten van hun klachten verlichten.

Dit bericht delen
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin

Het bericht Fibromyalgie of Weke-Delen Reuma verscheen eerst op Anaël Ontspanningspraktijk.

]]>
https://www.anael-salon.nl/fibromyalgie-of-weke-delen-reuma/feed/ 0